Sairaaladieetti – Raju 13 päivän dieetti nopeaan painonpudotukseen

Sairaaladieetti on 13 päivää kestävä äärimmäisen ankara dieetti, joka lupaa rääkin käyneille nopeita tuloksia jo parissa viikossa. Maailmalla tämä dieetti tunnetaan usein nimellä “Royal Danish Hospital Diet” tai “13 Day Metabolism Diet”. Vaikka sen nimi viittaakin sairaalaan, tällä ruokavaliolla ei ole oikeasti mitään tekemistä Tanskan tai sairaaloiden kanssa. Sen alkuperä onkin oikeastaan tuntematon, ja sen keksijästä ei ole tietoa.


Kaipaisitko pientä lisäboostia laihdutukseen?

Olet ehkä kuullut, kuinka vihreä tee (tutkimus), cayennepippuri (tutkimus) ja ruusunjuuri (tutkimus) kiihdyttävän aineenvaihduntaa, ja edistävät rasvanpalamista.

Näiden nauttiminen kuitenkin erikseen on todella työlästä, jonka takia harve on niiden vaikutusta vielä hyödyntänyt. Todisteet ovat kuitenkin selvät, nämä ainekset oikeasti toimivat rasvan poltossa​ ja niiden avulla rasva palaa tehokkaammin!

Nyt on kuitenkin markkinoille tullut tuote, jossa on kaikkia näitä 3 samassa edullisessa lisäravinteessa. Yksi kapseli päivässä maksaa vain 0,30 € päivää kohden, mutta voi nopeuttaa laihtumistasi merkittävästi.


Sairaaladieetti on vahvasti muotidieetti. Se on lyhytkestoinen, eikä opeta oikeita ruokailutapoja jatkoa varten. Tämän takia suuri ongelma tällä dieetillä onkin kilojen palaaminen dieetin loputtua. Kuitenkin tälläkin ruokavaliolla on käyttönsä, ja ei ole epäilystä etteikö sitä noudattamalla voisi pudottaa useita kiloja 13 päivän aikana.

Sairaaladieeti on levinnyt varsinkin keskustelupalstojen välityksellä, ja on erityisen suosittu naisten keskuudessa. Sen lupaamat nopeat tulokset saavatkin monet kokeilemaan sen tehoa ainakin jossain vaiheessa. Moni laihduttaja onkin ainakin jossain välissä kokeillut tätä dieettiä.

Dieetti sopii kuitenkin yhtä hyvin miehillekkin, joskin tämän ruokavalion ruokailu- ja kalorimäärät ovat selvästi mitoitettu naisille. Varsinkin isommilla miehillä voi olla lähes mahdotonta tulla toimeen näin vähillä kaloreilla, jonka takia heidän kannattaa olla todella tarkkoina vointinsa suhteen, ja mieluusti syödä hieman ohjetta enemmän korvatakseen suurempaa peruskalorinkulutustaan.

Dieettiohjelma

kananmunat

Dieetillä on tarkoitus seurata orjallisesti annetua ruokaohjelmaa. Ohjelmassa on pieniä eroja riippuen keneltä se on saatu, mutta alla on eräs yleisesti liikkeellä oleva versio.

1. päivä
Aamiainen: Kuppi kahvia tai teetä
Lounas: 1 keitetty kananmuna, sekä 200 grammaa keitettyä pinaattia + yksi tomaatti
Päivällinen: 100g naudanlihaa sekä vihreää salaattia

2. päivä
Aamiainen: Kuppi kahvia tai teetä
Lounas: rasvatonta jogurttia ja 150 grammaa kinkkua
Päivällinen: 100 g naudanlihaa sekä vihreää  salaattia, jonka lisäksi yksi hedelmä

3. päivä
Aamiainen: Kuppi kahvia tai teetä, sekä yksi paahtoleipä ilman päällysteitä
Lounas: kaksi keitettyä kananmunaa, 1 viipale kinkkua ja pinaattia ja tomaatti salaatiksi
Päivällinen: keitettyä selleriä sekä yksi tomaatti. Jälkiruoaksi 1 hedelmä

4. päivä
Aamiainen: Kuppi kahvia tai teetä, sekä yksi paahtoleipä ilman päällysteitä
Lounas: 2 dl appelsiinimehua ja rasvatonta jogurttia
Päivällinen: 1 keitetty kananmuna, porkkana ja 100 ml raejuustoa

5. päivä
Aamiainen: Kuppi kahvia tai teetä, sekä yksi paahtoleipä ilman päällysteitä
Lounas: 150 g lohta
Päivällinen: 100 grammaa naudanlihaa ja vihreää  salaattia

6. päivä
Aamiainen: Kuppi kahvia tai teetä, sekä yksi paahtoleipä ilman päällysteitä
Lounas: 1 keitetty kananmuna sekä porkkana
Päivällinen: 150 grammaa kananrintaa sekä vihreää  salaattia

7. päivä
Aamiainen: kupillinen kahvia
Lounas: vain vettä
Päivällinen: 200 grammaa lampaanlihaa, sekä yksi omena

8. päivä
Aamiainen: Kupillinen kahvia tai teetä
Lounas: 1 tomaatti ja 200 grammaa keitettyä pinaattia
Päivällinen: 200 g naudanlihaa ja vihreää  salaattia

9. päivä
Aamiainen: Kupillinen kahvia tai teetä
Lounas: rasvatonta jogurttia ja 1 kinkkusiivu
Päivällinen: 200 g naudanlihaa ja vihreää  salaattia

10. päivä
Aamiainen: Kuppi kahvia tai teetä, sekä yksi paahtoleipä ilman päällysteitä
Lounas: kaksi keitettyä kananmunaa, viipale kinkkua ja vihreää salaattia
Päivällinen: keitettyä selleriä , yksi tomaatti ja hedelmä

11. päivä
Aamiainen: Kuppi kahvia tai teetä, sekä yksi paahtoleipä ilman päällysteitä
Lounas: 2 dl appelsiinimehua sekä rasvatonta jogurttia
Päivällinen: 1 muna, 1 porkkana ja 200 ml raejuustoa

12. päivä
Aamiainen: 1 porkkana
Lounas: 200 g lohta johon lisätään teelusikallinen voita
Päivällinen: 200 grammaa naudanlihaaa sekä vihreää salaattia

13. päivä
Aamiainen: Kuppi kahvia tai teetä, sekä yksi paahtoleipä ilman päällysteitä
Lounas: kaksi keitettyä kananmunaa ja 1 porkkana
Päivällinen: 250 grammaa kananrintaa sekä vihreää salaattia

Kuten näet, ainoat sallitut juomat ovat kahvi, tee ja vesi. Vedestä mainitaan vielä ohjeissa, että sitä pitäisi juoda minimissään 2 litraa joka päivä, joka on ihan hyvä ohje muutenkin kuin tällä dieetillä.

Muiden kuin listalla olevien ruokien syöminen on ehdottomasti kielletty, sillä sen uskotaan tuhoavan tämän ruokavalion aineenvaihduntaa parantavat ominaisuudet. Jos kuitenkin syö jotain sopimatonta, vaikka ylimääräisen suklaapatukan, tulisi ohjeen mukaan tämä dieetti lopettaa välittömästä. Uudestaan sen saisi aloittaa vasta 6 kuukauden kuluttua, paitsi jos keskeytys on tapahtunut ennen kuudetta päivää.

Onnistuneen 13 päivän jakson väitetään korjaavan aineenvaihduntaa niin, että seuraavan kahden vuoden aikana kilot eivät tulisi takaisin. Tätä väitettä voi kuitenkin pitää vähintäänkin epäilyttävänä, ja mikään tutkimustieto ei sitä tue.

Thrive Leads Shortcode could not be rendered, please check it in Thrive Leads Section!

Sairaaladieetin Edut

Sairaaladieetti on todella tiukka, mutta sillä on myöskin omat plussansa. Jos sen suorittaa ohjeiden mukaan, on mahdotonta olla laihtumatta. Kalorit ovat tällä dieetillä niin alhaiset, vain noin 600 kilokalorin luokkaa päivää kohden, että kehon on pakko käyttää rasvavarastojaan energiana.

Arvioitu painonpudotus on noin 2 – 5 kilon välissä tällä 13 päivän ajanjaksolla. Pudotus on hieman suurempi isommilla ihmisillä, sekä miehillä, mutta toisaalta muutokset näkyvät helpommin pienikokoisilla ihmisillä. On hyvä olla tietoinen, että ainakin pari kiloa pudotuksesta on nesteitä, jotka tulevat takaisin palatessa normaaliin ruokavalioon.

Dieetti on yksinkertainen, ja siinä syödyt ruoat on helppo valmistaa. Jos haluat kokeilla tätä dieettiä, suosittelen että ostat koko viikon ruoat kerralla. Muuten voivat houkutukset ruokakaupassa käydä ylivoimaiseksi hyvinkin nopeasti. Muutenkin kannattaa valita sellainen ajankohta tälle dieetille, että siinä ei ole juhlia tai muita tapahtumia, joihin voi kuulua osana syöminen. Muuten saa olla aikamoinen tahdonvoima, että pysyy tällä dieetillä.

Yhteenvetona voisi tämän ruokavalion eduista sanoa, että se sopii nopeaan painonpudotukseen, ja heille jotka haluavat yksinkertaisen ja valmistelultaan vähävaivaisen dieetin.

Sairaaladieetin Turvallisuus

Turvallisuus nousee aina esille puhuttaessa näinkin rajuista dieeteistä. On selvää, että näin raju kalorienpudotus ei ole pidemmällä aikavälillä terveellistä. Toinen asia on sitten se, kuinka vaarallista se on näin lyhyellä ajanjaksolla.

Parasta olisi aina konsultoida lääkäriä ennen kuin aloittaa mitään näin radikaalia muutosta. On mahdollista, että raju kalorienpuute voi pahentaa jotain piilevää sairautta tai luoda sivuvaikutuksia jonkun tietyn perinnöllisen tekijän kautta.

Itse olisin hieman varuillani tämän ruokavalion kanssa. Jos sen kuitenkin aloittaa, kannattaa tarkkailla omaa vointiaan. Suurimmalle osalle ihmisistä tälläinen hetkellinen kalorivaje ei aiheuta ongelmia, mutta yksilöllisiä eroja on niin monia. Jos koet ongelmia tai ikäviä, voimakkaita oireita, kannattaa tämän ruokavalion noudatus lopettaa heti miten.

Riittävä veden juonti on myöskin todella tärkeää tällä dieetillä. Normaalisti keho saa melko suuren osan nesteestään ruoassa olevasta vedestä. Nyt kun ruokaa ei tule niin paljoa, pitää sinun juoda enemmän vettä korvataksesi tämä vaje. Nestehukka tuhoaa tällä dieetillä pysymisen, puhumattakaan muista terveysvaikutuksista. Pidä siis huoli riittävästä veden saanista tällä ruokavaliolla.

Sairaalaruokavalion Huonot Puolet

sairaaladieetti

Tällä dieetillä tulet kokemaan nälkää, sitä ei voi estää. Henkisesti tämä ruokavalio onkin hyvin raskas, ja ei täten sovellu kaikille. Sen tiukka linja ulkopuolisiin ruokiin tekee siitä vieläkin vaikeamman, sillä mitään huijausta tai muutoksia ei sallita 13 päivän ajan.

Henkisen raskauden lisäksi tämä dieetti on myös fyysisesti raskas. Monet tuntevat olonsa väsyneiksi ja ärtyineiksi tämän dieetin aikana. Nämä oireet menevät kuitenkin nopeasti ohi palatessasi normaalimpaan ruokavalioon.

Lisäksi tämä dieetti ei opasta hyviin ja terveellisiin pitkän ajan ruokailutottumuksiin, jonka takia kilot palaavat helposti jos ihminen jatkaa vanhoilla ruokailutottumuksillaan dieetin loputtua.

Sairaaladieettiä vaivaatkin usein samat ongelmat kuin muita pikadieettejä, kuten lentoemäntädieettiä ja kaalikeittodieettiä. Eräs keino välttää tätä ongelmaa on kokeilla ohjattua dieettiä kuten vaikka Cambridgen dieettiä, tai sitten opettelemalla alusta alkaen terveellisiä ruokailutapoja. Edellä mainitussa joudut kuitenkin maksamaan opastuksesta, kun taas jälkimmäinen ei tarjoa niin nopeita tuloksia kuin pikadieetit. Vielä viimeinen vaihtoehto olisi kokeilla jotakin ohjattua ja terveelliseen elämäntapaan tähtäävää dieettiä, kuten go fat go dieetti.

Yhteenveto

Sairaaladieetti on mystisistä alkuperistä lähtenyt ruokavalio, joka on keskustelupalstojen ja naisten lehtien välityksellä levinnyt laajalle. Sen ohjeet ovat tiukat, kuitenkaan pohjautumatta mihinkään tieteellisiin tuloksiin.

Henkisesti ja fyysisesti tämä on rankka 13 päivän dieetti, joka kuitenkin lupaa monen kilon painonpudotusta.  Ongelmana on kuitenkin kilojen takaisin tuleminen, sillä tämä ruokavalio ei opeta ruokailutottumuksia jatkoa varten, ja jättää ihmisen omilleen 13 päivän periodin päätyttyä.

Joillekin tämä dieetti sopii, mutta sanoisin että suurimalle osalle se on turhan raju.

Joillekkin nopea painonpudotus auttaa kuitenkin motivaation kanssa, ja tämä dieetti voikin olla ihan toimiva alku heille, tuoden motivaatiota ja uskoa ihmisen kykyyn laskea painoaan. Sen jälkeen täytyy vain olla tarkkana, ettei syö liikaa ja kerää kiloja takaisin.

Thrive Leads Shortcode could not be rendered, please check it in Thrive Leads Section!

Summary
Sairaaladieetti – Raju 13 päivän dieetti nopeaan painonpudotukseen
Article Name
Sairaaladieetti – Raju 13 päivän dieetti nopeaan painonpudotukseen
Description
Sairaaladietin sanotaan olevan lähtöisin sairaaloista. Sen avulla pitäisi pystyä pudottamaan useita kiloja painoa 13 päivän aikana. Onko tämä totta, ja kuinka dieetti toimii, lue vastaus tästä.
Author
Publisher Name
Dieetit.com
Publisher Logo

Leave a Comment:

Jatkamalla sivuston käyttöä, hyväksyt sivustomme keksien käytön Eu-säännösten mukaisesti Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close